Χειμερινές εκδηλώσεις: Δια ζώσης, online ή υβριδικές;

Καθώς η θερμοκρασία πέφτει και η συζήτηση γύρω από την πανδημία επανέρχεται στο τραπέζι, προσπαθείτε να προβλέψετε τους πιθανούς «εχθρούς» της επόμενης έκθεσης ή δράσης σας. Θα είναι τα περιοριστικά μέτρα, η ακρίβεια, η ταλαιπωρημένη ψυχολογία των επισκεπτών; Με άλλα λόγια, καλείστε να επιλέξετε ανάμεσα σε δια ζώσης, online ή υβριδικές εκδηλώσεις.

Όταν μιλάμε για τον μόνιμο αντίκτυπο της πανδημίας στη διοργάνωση εκδηλώσεων, συχνά σκεφτόμαστε την αρχική στροφή σε online εκδηλώσεις και ακολούθως σε υβριδικές, καθώς χαλάρωναν οι περιορισμοί. Ωστόσο, ακόμα και τους πιο θερμούς μήνες του έτους, οι ανησυχίες για την υγεία που σχετίζονται με την πανδημία έχουν, επίσης, ελαττώσει τη ζήτηση για δια ζώσης υπαίθριες εκδηλώσεις. Σε όλα αυτά προστίθεται η συνεχώς αυξανόμενη ακρίβεια, που προκύπτει από την ενεργειακή κρίση, καθιστώντας τους προϋπολογισμούς εκδηλώσεων σχεδόν ασύμφορους.

Οι 3 τύποι εκδηλώσεων και πώς θα αποφασίσετε τι σας ταιριάζει

Όταν πρόκειται για τον προγραμματισμό εκδηλώσεων, έχετε περισσότερες επιλογές και ευελιξία τώρα πιο πολύ από ποτέ. Μπορείτε να φιλοξενήσετε μια δια ζώσης εκδήλωση, με όλες τις διασκεδαστικές δραστηριότητες, τη συμμετοχή των επισκεπτών και την αλληλεπίδραση που θα ήθελε το κοινό σας.

Διοργανώνοντας μια online εκδήλωση θα είστε σε θέση να προσεγγίσετε ένα τεράστιο κοινό και να εξοικονομήσετε χρήματα. Ειδάλλως, θα μπορούσατε να επιλέξετε μια υβριδική εκδήλωση, που συγκεντρώνει τα καλύτερα στοιχεία των άλλων δύο τύπων εκδηλώσεων.

Αλλά με τόσες πολλές επιλογές στα χέρια σας, πώς αποφασίζετε ποιός τύπος εκδήλωσης είναι καλύτερος; Διαβάστε τις 4 ερωτήσεις που ακολουθούν και θα σας βοηθήσουν να καθορίσετε ποιά μορφή θα ταιριάζει καλύτερα στην εκδήλωση και τους στόχους σας.

Ερώτηση 1: Είναι ασφαλές και εύκολο να φιλοξενήσετε μια online εκδήλωση;

Οι online και οι υβριδικές δράσεις έχουν γίνει δημοφιλείς τα τελευταία χρόνια, κυρίως λόγω της ευελιξίας που προσφέρουν. Κάνοντας αυτή την επιλογή, δε χρειάζεται να ανησυχείτε για θέματα, όπως οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί, οι καιρικές συνθήκες ή άλλα απρόβλεπτα γεγονότα, που ίσως σας παρεμποδίσουν.

Εάν προκύψουν τέτοια ζητήματα, οι παρευρισκόμενοί σας θα μπορούν εύκολα να παρακολουθήσουν και να ασχοληθούν με ό,τι έχετε σχεδιάσει, από την άνεση του σπιτιού τους. Επενδύστε σε μια καλά δοκιμασμένη και έμπιστη πλατφόρμα εκδηλώσεων, που θα αποτρέψει τις δυσάρεστες εκπλήξεις.

Ερώτηση 2: Υπάρχουν στοιχεία αυτής της εκδήλωσης που είναι καλύτερα ζωντανά;

Ο τύπος εκδήλωσης που σχεδιάζετε να φιλοξενήσετε παίζει, επίσης, μεγάλο ρόλο στην απόφαση της μορφής εκδήλωσης. Ορισμένες εκδηλώσεις αποδίδουν καλύτερα δια ζώσης. Για παράδειγμα, οι ζωντανές εμφανίσεις μουσικών συγκροτημάτων ή θεατρικών θιάσων θα είναι πιο ουσιώδεις, εάν οι άνθρωποι μπορούν να βρίσκονται στον ίδιο χώρο, παρακολουθώντας τους ερμηνευτές ζωντανά στη σκηνή.

Ωστόσο, λάβετε υπόψη ότι ακόμη και για εκδηλώσεις όπως αυτές, μια υβριδική επιλογή μπορεί να σας βοηθήσει να προσεγγίσετε άτομα που ενδέχεται να μη μπορούν να είναι εκεί αυτοπροσώπως. Με άλλα λόγια, μια υβριδική εκδήλωση θα σας επιτρέψει να προσφέρετε σε ορισμένους συμμετέχοντες όλα τα προνόμια που συνοδεύουν μια δια ζώσης εκδήλωση, ενώ θα εξακολουθείτε να συμπεριλαμβάνετε άτομα, που δεν μπορούν να είναι εκεί ζωντανά.

Πηγή: kevin laminto / Unsplash

Ερώτηση 3: Πόσο σημαντικό είναι το αειθαλές περιεχόμενο που θα δημιουργηθεί σε αυτή την εκδήλωση;

Με μια εικονική ή υβριδική εκδήλωση, θα μπορείτε να απαθανατίσετε όλα τα στοιχεία που θα συμβούν, κάτι που σας προσφέρει έναν πλούτο αειθαλούς περιεχομένου για χρήση, πολύ μετά την ολοκλήρωση της δράσης σας. Στην πραγματικότητα, μια υβριδική πλατφόρμα εκδηλώσεων διευκολύνει τη δημιουργία μιας βιβλιοθήκης περιεχομένου, προσβάσιμης σε οποιονδήποτε δεν παρευρέθηκε ή θέλει να τις επισκεφθεί ξανά μεταγενέστερα. Μπορείτε, επίσης, να χρησιμοποιήσετε το υλικό που καταγράφετε για να προωθήσετε την επόμενη εκδήλωσή σας.

Μια δια ζώσης εμπειρία μπορεί να είναι μια αξέχαστη εμπειρία, αλλά μόλις τελειώσει, δε θα έχετε πρόσβαση σε αυτό το πολύτιμο περιεχόμενο. Εάν σκοπεύετε να καταγράψετε τη ζωντανή εκδήλωσή σας ούτως ή άλλως, σκεφτείτε το ενδεχόμενο ζωντανής ροής του περιεχομένου σας σε ένα εικονικό κοινό για να επεκτείνετε την απήχησή σας.

Ερώτηση 4: Ποιος είναι ο προϋπολογισμός για αυτήν την εκδήλωση;

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, ο προϋπολογισμός για την εκδήλωσή σας θα παίξει καθοριστικό ρόλο στο εάν θα επιλέξετε μια δια ζώσης, εικονική ή υβριδική εμπειρία. Οι πρώτες θα είναι σχεδόν πάντα πιο δαπανηρές, επειδή πρέπει να λάβετε υπόψη λεπτομέρειες, όπως κρατήσεις χώρων, καταλύματα, τροφοδοσία και εξοπλισμός.

Μια εικονική εκδήλωση θα μειώσει όλα αυτά τα κόστη και θα σας επιτρέψει να φιλοξενήσετε μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση με μικρότερο προϋπολογισμό. Από την άλλη, μια υβριδική μπορεί να σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε κόστος, ενώ εξακολουθεί να προσφέρει μια εξατομικευμένη εμπειρία για ορισμένους συμμετέχοντες.

Υπάρχουν πολλά που πρέπει να λάβετε υπόψη, όταν σχεδιάζετε μια εκδήλωση και ένα από τα πρώτα θέματα για το οποίο θα κληθείτε να αποφασίσετε είναι ακριβώς τι είδους εμπειρία θέλετε να προσφέρετε. Εάν απαντήσετε καθεμία από τις παραπάνω ερωτήσεις, θα είναι πολύ πιο εύκολο να καταλήξετε αν θα διοργανώσετε μια δια ζώσης, online ή υβριδική εκδήλωση αυτό το χειμώνα.

Αφήστε ένα σχόλιο...

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Scroll to Top