Προσβασιμότητα Μουσείου: Συμπερίληψη με νόημα

Τα μουσεία καθιστούν ολοένα και περισσότερο την προσβασιμότητα ως προτεραιότητα. Ωστόσο, χωρίς ένα σαφές σχέδιο για τις απαιτήσεις που ενέχει και γνώση των αναγκών της ομάδας- στόχου, είναι δύσκολο να γνωρίζουν από που να ξεκινήσουν.

Την τελευταία δεκαετία, οι συζητήσεις για την προσβασιμότητα έχουν αυξηθεί στο χώρο των μουσείων. Ωστόσο, δεν υπάρχει μαζική κινητοποίηση προς αυτή την κατεύθυνση για να επιτευχθεί ένα σωστό αποτέλεσμα. Εδώ μοιραζόμαστε τρεις βασικές κατευθυντήριες αρχές που κάθε μουσείο, ανεξαρτήτως μεγέθους ή αντικειμένου, πρέπει να διατηρεί στην πρώτη γραμμή.

1. Ποικιλομορφία, ισότητα, προσβασιμότητα και ένταξη

Όταν προσελκύετε διαφορετικούς επισκέπτες, δεν αρκεί απλώς να βάλετε μια πινακίδα καλωσορίσματος. Η ουσιαστική ένταξη συνεπάγεται με ευκαιρίες συμμετοχής για τα μέλη των κοινοτήτων με κάποιας μορφής αναπηρία σε προγράμματα, εκθέσεις και χώρους.

Τα άτομα με αναπηρίες θα πρέπει να είναι αυτά που ηγούνται της συζήτησης για τις δικές τους ανάγκες, μια αρχή που συνοψίζεται στην έκφραση «τίποτα για εμάς χωρίς εμάς». Όταν αυτό δεν συμβαίνει, είναι πιθανό, οι προοπτικές και οι απόψεις (όσο καλοπροαίρετες κι αν είναι) να διαιωνίζουν στερεότυπα και παρανοήσεις που προκαλούν μόνο περαιτέρω εμπόδια στην πρόσβαση.

Για να αποφευχθεί αυτό, τα μουσεία χρειάζεται να ακολουθούν πρακτικές, όπως η οργάνωση συμβουλευτικών επιτροπών, ομάδων εστίασης και θεμάτων της τοπικής κοινότητας. Ακριβώς όπως οι γονείς μπορούν να δώσουν καίρια σχόλια σχετικά με την αποτελεσματικότητα μιας οικογενειακής δραστηριότητας σε ένα μουσείο, έτσι οι χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων μπορούν να εντοπίσουν απροσπέλαστες διαδρομές μέσα σε έναν εκθεσιακό χώρο.

Φροντίστε να μιλήσετε με πολλά άτομα με διαφορετικές αναπηρίες καθ’ όλη τη διάρκεια των διαδικασιών μετατροπής του μουσείου. Παράλληλα, θα πρέπει να προωθούνται ευρέως οι αλλαγές που πραγματοποιούνται, ώστε να δημιουργηθεί ένα δίαυλος επικοινωνίας με το κοινό..

Μια ιδανική συμβουλευτική επιτροπή προσβασιμότητας αποτελείται από άτομα με διαφορετικές εμπειρίες και ικανότητες. Η ποικιλομορφία της ομάδας είναι αυτή που μπορεί να φέρει στο τραπέζι τεχνογνωσία, η οποία είναι ένας παράγοντας της επίτευξης της μετατροπής του μουσείου σε προσβάσιμο χώρο.

Δημιουργήστε μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (access@yourmuseum.org) της οποίας ο μοναδικός σκοπός θα είναι η συγκέντρωση ερωτήσεων και προτάσεων σχετικά με την υποστήριξη και τα εμπόδια προσβασιμότητας. Επαγγελματικές κάρτες με αυτή τη διεύθυνση μπορούν να εκτυπωθούν και να τοποθετηθούν στη ρεσεψιόν σας, ακόμη και να διανεμηθούν στους επισκέπτες. Καλό είναι να παρακολουθείτε τακτικά και να υπάρχει έγκαιρη ανταπόκριση από το προσωπικό, με σεβασμό και ειλικρινή τρόπο.

2. Λίγα λόγια για τις λέξεις

Μερικές φορές, εν αγνοία τους, οι άνθρωποι χρησιμοποιούν λέξεις ή φράσεις σε καθημερινές συνομιλίες που είναι ικανές να προσβάλουν ή να δημιουργήσουν διακρίσεις σε άτομα με αναπηρίες. Πολύ συχνά, αυτές οι λέξεις/εκφράσεις εμφανίζονται στη γλώσσα που χρησιμοποιεί το προσωπικό του μουσείου για να μιλήσει για τα άτομα με αναπηρία και τα προγράμματα ή το εποπτικό υλικό που χρησιμοποιούν.

Για παράδειγμα, αυτό μπορεί να περιλαμβάνει την περιγραφή των λουτρών και των θέσεων στάθμευσης ως «ΑμεΑ» και όχι ως «προσβάσιμων» ή να γίνεται χρήση των λέξεων «κανονικό» για αναφορά σε άτομα χωρίς αναπηρία ή στις εμπειρίες και τις ανάγκες τους.

Το ίδιο ισχύει και για την αποφυγή επινοημένων όρων που υποκαθιστούν την αναπηρία, όπως «διαφορετικά ικανός» κ.α. Η αναπηρία δεν είναι αρνητική λέξη και η χρήση ευφημισμών ή υποκατάστατων επιτυγχάνει μόνο να ενισχύσει το στίγμα γύρω από αυτήν.

Η αναπηρία πρέπει να εκτιμάται ως ισότιμη και πολύτιμη πτυχή της διαφορετικότητας των ανθρώπων και κατ’ επέκταση των επισκεπτών ενός πολιτιστικού χώρου.

Πηγή: Stefan Spassov / Unsplash

3. Δεν είναι η δουλειά μου vs Κοινή ευθύνη

Λαμβάνοντας υπόψη ότι ένας στους τέσσερις ανθρώπους έχει αναπηρία, είναι πολύ πιθανόν να υπάρχουν άτομα στο προσωπικό σας που είτε οι ίδιοι έχουν αναπηρία είτε γνωρίζουν και αγαπούν κάποιον που έχει αναπηρία. Πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε αυτήν την κοινή γνώση και βιωμένη εμπειρία;

Σε ένα μουσείο, η προσβασιμότητα είναι ευθύνη όλων. Το προσωπικό πρέπει να είναι προετοιμασμένο να ανταποκρίνεται σε αιτήματα για αισθητηριακό εξοπλισμό. Επίσης, το προσωπικό πληροφορικής οφείλει να δημιουργήσει και να διατηρεί τον ιστότοπο του μουσείου προσβάσιμο. Οι εκπαιδευτικοί χρειάζεται να διασφαλίσουν ότι κάθε παιδί μπορεί να συμμετέχει σε μια δραστηριότητα.

Ο κατάλογος συνεχίζεται, όπως και ο κατάλογος των πόρων που είναι απαραίτητοι για την εκπλήρωση αυτών των καθηκόντων: κεφάλαια για την αγορά υλικού υποστήριξης ατόμων με αισθητηριακή ευαισθησία, πρόσληψη ειδικών ελέγχου ιστοτόπων, πληρωμή διερμηνέων ASL για διευκόλυνση ομάδων εστίασης κ.ο.κ.

Συχνά, τα μουσεία επικαλούνται το κόστος ως εμπόδιο στην ενίσχυση της προσβασιμότητας. Ωστόσο, υπάρχουν χαμηλού κόστους ή δωρεάν τρόποι για να γίνουν πιο προσιτά. Το κλειδί σε κάθε περίπτωση είναι η υιοθέτηση της στάσης «κοινής ευθύνης» και η διασφάλιση πως η προσβασιμότητα διαπερνά κάθε πτυχή της λειτουργίας του ιδρύματος.

Δίνοντας προτεραιότητα σε στοχαστικές, βιώσιμες πρακτικές και εφαρμόζοντας με συνέπεια δράσεις προς αυτή την κατεύθυνση με γνώμονα τους ανθρώπους, μπορούμε να δημιουργήσουμε μια πραγματικά συνεργατική εμπειρία. Στο επίκεντρο θα πρέπει πάντα να βρίσκονται οι άνθρωποι και οι ανάγκες τους. Στην καθοδήγηση τόσο του προσωπικού αλλά και συνολικά του μουσείου μπορούν να βοηθήσουν ιδρύματα που πληρούν τις απαιτήσεις προσβασιμότητας.

Σε αυτό το δυναμικό πεδίο όπου η ορολογία και οι βέλτιστες πρακτικές αλλάζουν και αναπτύσσονται συνεχώς, κανένα άτομο ή οργανισμός δεν θα μπορούσε να κατέχει όλες τις πληροφορίες. Μέσα από την έρευνα και τη συνεργασία με ομάδες εργασίας θα είστε σε θέση να ξεκινήσετε να καλωσορίζετε άτομα με αναπηρία στο μουσείο σας με πραγματικά ουσιαστικό τρόπο.

Αφήστε ένα σχόλιο...

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Scroll to Top