ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Σας καλωσορίζουμε στο δικτυακό τόπο www.museal.gr, ο οποίος φιλοξενεί την πλατφόρμα museal (στο εξής «museal», «εμείς», «δικτυακός τόπος»), η οποία σχεδιάστηκε, αναπτύχθηκε και ανήκει στη MUSEAL.

Στις σελίδες μας φιλοξενούμε και συγκεντρώνουμε περιεχόμενο που ανανεώνεται διαρκώς και αφορά τις πολιτιστικές και δημιουργικές βιομηχανίες και γενικά τη μουσειολογία και τους συναφείς επιστημονικούς κλάδους, με ενδιαφέροντα και επίκαιρα άρθρα προσφέροντας βελτιωμένη εμπειρία αναζήτησης των σχετικών πληροφοριών στους επισκέπτες του.

Παρακαλούμε να διαβάσετε τους παρόντες όρους χρήσης που απευθύνονται στον επισκέπτη, τον χρήστη της φόρμας επικοινωνίας και όποιον επιθυμεί να εγγραφεί στο newsletter μας και αποτελούν ενιαίο σύνολο με την Πολιτική Απορρήτου [Link] και την Πολιτική Cookies. [Link]

Σε περίπτωση διαφωνίας σας με κάποιο όρο, παρακαλείστε να μην κάνετε χρήση του δικτυακού τόπου, διαφορετικά θα συνάγεται ότι διαβάσατε και αποδέχεστε τους παρόντες όρους.

Πνευματική – Βιομηχανική Ιδιοκτησία

Το σύνολο του περιεχομένου του museal, όπως ενδεικτικά άρθρα, και κείμενα, εικόνες και γραφικά, φωτογραφικό υλικό, λογισμικό, περιλαμβανομένου του γενικού σχεδιασμού του κ.ο.κ. αποτελούν προστατευμένη πνευματική ιδιοκτησία της MUSEAL καθώς επίσης πνευματική ιδιοκτησία τρίτων (όπως συνεργαζόμενων ιστοσελίδων, ιδρυμάτων, οργανισμών, επιχειρήσεων κ.ο.κ) ή και δικαιώματα βάσης δεδομένων με άδειες creative commons, σύμφωνα με το εκάστοτε ισχύον ευρωπαϊκό και εθνικό νομοθετικό πλαίσιο (Ν. 2121/1993) και τις διεθνείς συμβάσεις.

Η MUSEAL είναι νόμιμος δικαιούχος των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας που σχετίζονται με το περιεχόμενο του museal και υπεύθυνη για τη διαχείριση του περιεχομένου του ιστότοπου.

Το περιεχόμενο του παρόντος ιστότοπου προορίζεται για προσωπική χρήση και δεν επιτρέπεται η αναπαραγωγή τμήματος ή του συνόλου του, η κοινοποίηση, δημοσίευση, μετάδοση ή οποιαδήποτε άλλη χρήση για εμπορικούς ή άλλους σκοπούς, παρά μόνο μετά από προηγούμενη έγγραφη άδεια της MUSEAL ή οιουδήποτε τρίτου δικαιούχου των αντίστοιχων πνευματικών δικαιωμάτων.

Σύνδεσμοι τρίτων

Ο δικτυακός τόπος δύναται να παρέχει εξωτερικούς συνδέσμους (links, hyperlinks, banners) σε τρίτα δικτυακά sites, το συνολικό περιεχόμενο των οποίων, οι διαφημίσεις, τα προϊόντα, οι υπηρεσίες δεν ελέγχεται ούτε εγκρίνεται από εμάς. Οι δικτυακοί τόποι διαθέτουν όρους χρήσης και προστασίας προσωπικών δεδομένων, τους οποίους καλούνται να διαβάζουν προηγουμένως οι επισκέπτες αυτών. Η περιήγηση των χρηστών σε αυτούς γίνεται αποκλειστικά και μόνο με δική τους ευθύνη. Κατά συνέπεια δεν αναλαμβάνουμε κανενός είδους ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν ζημία μπορεί να προκληθεί από την χρήση συνδέσμων ή υπερσυνδέσμων σε δικτυακούς τόπους τρίτων.


Εμπορικά Σήματα και Λογότυπα

Κάθε εμπορικό σήμα, σήμα υπηρεσιών και λογότυπο είναι κατοχυρωμένο και προστατεύεται από την ισχύουσα εθνική, ευρωπαϊκή και διεθνή νομοθεσία. Η χρήση τους απαγορεύεται, για οποιονδήποτε άλλο σκοπό πέραν εκείνου για τον οποίο αυτά διατίθενται από το museal.

Προσωπικά Δεδομένα

Η προστασία της Ιδιωτικότητας σας είναι σημαντική για εμάς,. Για το λόγο αυτό παρακαλούμε να διαβάστε προσεκτικά την δημοσιευμένη Πολιτική Απορρήτου [link] και την Πολιτική Cookiesς [link] προτού χρησιμοποιήσετε τον ιστότοπο, προκειμένου να ενημερωθείτε σχετικά με τις απαραίτητες πληροφορίες για τα προσωπικά σας δεδομένα.

Newsletter

Εφόσον το επιθυμείτε, μπορείτε δηλώσετε ότι συμφωνείτε να σας αποστέλλουμε ενημερωτικά δελτία (newsletter) ώστε να βρισκόμαστε σε επαφή και να σας ενημερώνουμε για τα νέα κ.ο.κ. Σας ενημερώνουμε ότι η χρήση των στοιχείων σας θα είναι σύμφωνη με την Πολιτική Απορρήτου που εφαρμόζουμε [link] .

Οποιαδήποτε στιγμή, εύκολα και απλά μπορείτε να διαγραφείτε από την αποστολή newsletters, χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο που θα εμφανίζεται κάθε φορά στα ενημερωτικά emails. Με τον τρόπο αυτό ανακαλείτε τη συγκατάθεσή σας για τη μελλοντική αποστολή διαφημιστικού υλικού από εμάς, χωρίς όμως να θίγεται αναδρομικά η εγκυρότητα της αποστολής newsletter μέχρι το χρονικό σημείο της ανάκλησης της συγκατάθεσής σας.

SOCIAL MEDIA

Εφόσον το επιθυμείτε, μπορείτε να ακολουθείτε τους λογαριασμούς του museal στο Facebook και το Linkedin για να ενημερώνεστε για προωθητικές ενέργειες ή να υποβάλλετε τα σχόλιά σας χωρίς να αποκτούμε πρόσβαση στους προσωπικούς σας λογαριασμούς ούτε να μπορούμε να ελέγχουμε αυτές τις υπηρεσίες, ως προς τις οποίες ισχύουν οι οικείοι όροι χρήσης και προστασίας των προσωπικών δεδομένων, και επομένως χωρίς να ευθυνόμαστε για τις πράξεις ή/και παραλείψεις των ανωτέρω παρόχων υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης.

Υποχρεώσεις μερών

Οι χρήστες και επισκέπτες του παρόντος δικτυακού τόπου έχουν την υποχρέωση σεβασμού των κανόνων του ελληνικού και διεθνούς δικαίου, των χρηστών ηθών, της καλής πίστης, καθώς τους αναγνωρισμένους κατά τη χρήση του Διαδικτύου κανόνες δεοντολογικής συμπεριφοράς, γνωστούς ως «Netiquette», απέχοντας από οποιαδήποτε αθέμιτη συμπεριφορά.

Απαγορεύεται η χρησιμοποίηση του δικτυακού τόπου καθώς και των λογαριασμών Facebook και Linkedin του museal για αποστολή, δημοσίευση, μετάδοση οποιουδήποτε παράνομου, απειλητικού, προσβλητικού, δυσφημιστικού, πορνογραφικού περιεχομένου, καθώς και περιεχομένου που δηλώνει φυλετικές ή άλλες αθέμιτες διακρίσεις ή δύναται να προκαλέσει οποιεσδήποτε βλάβες σε τρίτους.

Απαγορεύεται κάθε ενέργεια ή παράληψη που περιέχει ιούς ή κακόβουλο λογισμικό τα οποία δύνανται να προκαλέσουν απώλεια της εμπιστευτικότητας, διαθεσιμότητας και ακεραιότητας προσωπικών δεδομένων, διακοπή, βλάβη ή παρεμπόδιση της λειτουργίας οποιουδήποτε λογισμικού ή βλάβη στη φήμη μας, των συνεργατών μας ή/και των άλλων χρηστών του δικτυακού τόπου, η παράνομη πρόσβαση με σκοπό τον αθέμιτο ανταγωνισμό, η πειρατεία λογισμικού, το hacking, η αντιγραφή, αναλογική/ψηφιακή εγγραφή και μηχανική αναπαραγωγή, διανομή, μεταφορά, downloading, μεταποίησης μεταπώληση κάθε είδους δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων του περιεχομένου (φωτογραφίες, γραφικά, κείμενα κ.ο.κ.) του δικτυακού τόπου, η παρακώλυση της λειτουργίας του καθώς και η τυχόν παράνομη και μη εξουσιοδοτημένη τροποποίηση του περιεχομένου του.

Οι χρήστες δύνανται να χρησιμοποιούν τον παρόν δικτυακό τόπο σύμφωνα με τους εκάστοτε ισχύοντες Όρους ενώ, σε περίπτωση που διαπιστωθεί μη εξουσιοδοτημένη χρήση του παρόντος δικτυακού τόπου, ο χρήστης συμφωνεί να αποζημιώσει την MUSEAL για οιαδήποτε ζημία προκύψει.

Ακόμη, δεν υποχρεούμαστε να ελέγχουμε τη νομιμότητα και την ορθότητα των πληροφοριών που μας χορηγείτε, για την εγκυρότητα των οποίων ευθύνεστε αποκλειστικά.

Αποποίηση Ευθύνης

Αν και καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε το περιεχόμενο του δικτυακού μας τόπου να είναι ακριβές, ασφαλές και χωρίς σφάλματα, ωστόσο δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ότι ο ιστότοπος θα λειτουργεί χωρίς σφάλματα ή διακοπή ή ότι θα παράγονται συγκεκριμένα αποτελέσματα από τη χρήση του ή από το περιεχόμενο, τις αναζητήσεις ή τους συνδέσμους του. Ο ιστότοπος και το περιεχόμενό του παρέχονται «ως έχουν» και «ως διατίθενται». Επίσης δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ότι οποιαδήποτε συνδεδεμένη ιστοσελίδα ή ο server μέσω του οποίου καθίσταται διαθέσιμη, θα παρέχονται χωρίς ιούς.

Το museal μπορεί να δημοσιεύει άρθρα για ενημερωτικό αποκλειστικά σκοπό, χωρίς να εγγυάται την πληρότητα και ακρίβειά τους. Σε κάθε περίπτωση ο χρήστης του παρόντος δικτυακού τόπου είναι αποκλειστικά υπεύθυνος να αξιολογεί το εκάστοτε δημοσιευμένο περιεχόμενο.

Ως εκ τούτου, δεν ευθυνόμαστε για ζημίες πάσης φύσεως οι οποίες απορρέουν από τη χρήση του παρόντος ιστότοπου.

Εφαρμοστέο Δίκαιο-Επίλυση Διαφορών

Οι παρόντες Όροι διέπονται από το ελληνικό δίκαιο όπως συμπληρώνεται από το κοινοτικό δίκαιο, καθώς και τις σχετικές διεθνείς συνθήκες.

Βρισκόμαστε στη διάθεσή σας για να απαντήσουμε σε οποιαδήποτε απορία σας σχετικά με τους παρόντες ‘Ορους, επικοινωνώντας μαζί μας εύκολα και απλά στέλνοντας email στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@museal.gr.

Αν παρόλα αυτά δεν μείνετε ικανοποιημένοι, σας καλούμε να καταβάλλουμε προσπάθεια φιλικής επίλυσης της οποιασδήποτε τυχόν διαφοράς, σε πνεύμα αμοιβαίου σεβασμού μέσω της προσφυγής μας σε εξωδικαστικό μηχανισμό επίλυσης, όπως είναι η Διαμεσολάβηση..

Σε περίπτωση που δεν καταστεί εφικτή η φιλική επίλυση της διαφοράς, αποκλειστικά αρμόδια για την επίλυση ορίζονται τα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, στην δικαιοδοσία των οποίων τα μέρη συμφωνούν ότι υποβάλλονται οικειοθελώς.

Λοιποί όροι

Σε περίπτωση ολικής ή μερικής ακυρότητας ή αδυναμίας εφαρμογής μεμονωμένων όρων, δεν επηρεάζεται το κύρος του συνόλου των υπολοίπων όρων.

Τροποποίηση Όρων Χρήσης

Η MUSEAL δύναται, όποτε κρίνει αναγκαίο κατά τη διακριτική της ευχέρεια και χωρίς αιτιολόγηση, να τροποποιεί τους παρόντες Όρους Χρήσης. Τυχόν μεταβολές θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα με ένδειξη της ημερομηνίας τροποποίησης και θα θεωρούνται δεκτές χωρίς επιφύλαξη εφόσον επισκέπτεστε τον δικτυακό τόπο μετά τη δημοσίευση τους. Για το λόγο αυτό σας καλούμε να ενημερώνεστε τακτικά για τις τυχόν αλλαγές από την ιστοσελίδα μας

Τελευταία ενημέρωση: Ιούνιος 2021

Scroll to Top