Τρόποι να οικοδομήσετε μια συνεκτική ομάδα στο μουσείο

Η δημιουργία ισχυρών και συνεκτικών ομάδων μπορεί να είναι ένα δύσκολο έργο. Από τις δραστηριότητες οικοδόμησης ομάδων (team building activities) μέχρι τη δημιουργία θετικής οργανωσιακής κουλτούρας, οι τρόποι για να ενισχύσετε την απόδοση και να βοηθήσετε την ομάδα να επιτύχει είναι ατελείωτοι. Παρακάτω μπορείτε να βρείτε ιδέες για να εφαρμόσετε στο μουσείο σας.

Πάνω από το 30% των εργαζομένων αντιπαθούν τις δραστηριότητες οικοδόμησης ομάδας. Γιατί; Ορισμένες από αυτές μπορεί να είναι αποξενωτικές, ενώ άλλες μοιάζουν περισσότερο ανταγωνιστικές παρά συνεργατικές. Συν τοις άλλοις, το αποτέλεσμα μιας δράσης τέτοιου σκοπού μπορεί να μην είναι προφανές, οπότε μοιάζει με χάσιμο χρόνου.

Δημιουργώντας συνεκτική ομάδα ως ηγέτης

Αρχικά θα πρέπει να επισημάνουμε πως η ομάδα που λειτουργεί αποτελεσματικά, δεν πηγαίνει αναγκαστικά για ποτό μετά τη δουλειά ή δε γευματίζει μαζί. Μπορεί, αλλά ως ηγέτης ενός μουσείου, δεν είναι αρμοδιότητά σας να δημιουργείτε φιλίες.

Δουλειά σας είναι να καθορίσετε τον στόχο της ομάδας και να παρέχετε τους πόρους (χρήματα, επιπλέον άτομα, εμπειρογνωμοσύνη και χρόνο) για την επίτευξή του. Στη συνέχεια, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η ομάδα σας έχει τη σωστή σύνθεση.

Ενδεχομένως να μην υπάρχουν χρήματα να προσληφθεί η ιδανική ομάδα, όμως όλες οι επιχειρηματικές έρευνες δείχνουν μεγαλύτερη επιτυχία και καινοτομία όταν οι ομάδες είναι ποικιλόμορφες, εννοώντας όχι μόνο φυλετικά, αλλά και ηλικιακά, έμφυλα και επαγγελματικά προσανατολισμένες.

Τι μπορείτε να κάνετε όμως στην πράξη; Αν εργάζεστε σε ένα μεσαίο ή μεγάλο ίδρυμα, σκεφτείτε να επιστρατεύσετε μέλη της ομάδας από άλλα τμήματα. Επιλέξτε τους, επειδή έχουν δεξιότητες και απόψεις που χρειάζεστε και να είστε διαφανείς γι’ αυτό.

Αν χρειάζεστε το άτομο εκείνο, που κάνει tweets στο δρόμο για τη δουλειά, τότε ενημερώστε την ομάδα σας ότι αυτός είναι ο λόγος που βρίσκεται στο δωμάτιο. Και αν εργάζεστε σε ένα μικρό ίδρυμα, σκεφτείτε το team building, ως έναν τρόπο ανάπτυξης του οργανισμού σας.

Ζητήστε από τους ανθρώπους, των οποίων τις δεξιότητες χρειάζεστε, να συμμετάσχουν για τη διάρκεια ενός συγκεκριμένου έργου. Τέλος, βεβαιωθείτε ότι ο οργανισμός σας μπορεί να υποστηρίξει την ομάδα σε όποιο έργο της αναθέσατε, από επαρκή χώρο συνεδριάσεων και τεχνικό εξοπλισμό για να εργαστούν, μέχρι χρήματα και συναίνεση του διοικητικού συμβουλίου ή της ηγεσίας.

Δραστηριότητες για να εφαρμόσετε στο μουσείο σας

Για να βελτιωθεί η προσωπική αλληλεπίδραση στην καθημερινή, επαγγελματική ζωή, η διοργάνωση δραστηριοτήτων ομαδικής ανάπτυξης με σεμινάρια ή συναντήσεις εργασίας είναι μια βέλτιστη πρακτική για το προσωπικό ενός μουσείου.

Παράλληλα, μέσα από πολιτιστικές, διασκεδαστικές και πρωτότυπες δραστηριότητες (όπως ένα κυνήγι θησαυρού), οι εργαζόμενοι θα γνωριστούν μεταξύ τους, θα αλληλεπιδράσουν και θα ανακαλύψουν τις αμοιβαίες δυνάμεις τους ο ένας για τον άλλον. Αυτές οι ιδιαίτερες στιγμές ενισχύουν το ομαδικό πνεύμα.

Πηγή: Javier Allegue Barros/ Unsplash

Συνδυάζοντας την οικοδόμηση και την πολιτιστική ανακάλυψη σε εσωτερικό και εξωτερικό χώρο, μπορούν να υπάρξουν θετικά αποτελέσματα. Ένα διασκεδαστικό απόγευμα σε συνοικίες με πολιτιστικό ενδιαφέρον, που θα περιλαμβάνει περιήγηση και ανακάλυψη ιδιαίτερων σημείων, θα οδηγήσει σε γνωριμία με την κοινότητα, αλληλεπίδραση των μελών της ομάδας και ενδεχομένως σε νέες ιδέες για να εφαρμοστούν στο μουσείο. Την ίδια στιγμή, η αλλαγή περιβάλλοντος και το χαλαρό κλίμα θα επιδράσει θετικά στην εξωτερίκευση σκέψεων, συμβάλλοντας στην καλύτερη κατανόηση των συναδέλφων και των κινήτρων τους.

Ακόμα μια δραστηριότητα θα μπορούσε να είναι η επίσκεψη σε κάποιο μουσείο ή γκαλερί. Ειδικότερα, η θέαση της τέχνης θεωρείται μια αποτελεσματική δραστηριότητα οικοδόμησης ομάδας για πολλούς λόγους. Αρχικά, πυροδοτεί συζητήσεις και ανταλλαγή απόψεων, γεγονός που μας βοηθά να μάθουμε ο ένας για τον άλλον. Ακόμα, η τέχνη είναι ανοιχτή σε ερμηνείες. Συνεπώς, οι διάλογοι που αναπτύσσονται είναι εποικοδομητικοί.

Παράλληλα, η ομάδα αναπτύσσει δεξιότητες. Ένα έργο τέχνης συχνά επικοινωνεί μια αφήγηση, ένα μήνυμα ή ένα συναίσθημα που κωδικοποιείται στις οπτικές του λεπτομέρειες, από σχήματα και μορφές μέχρι υφές και χρώματα. Η διαδικασία αποκρυπτογράφησης των πληροφοριών με τη μορφή μιας εικόνας περιγράφεται ως «οπτικός γραμματισμός».

Η επίσκεψη, λοιπόν, σε ένα μοναδικό μουσείο ή μια γκαλερί και η εξέταση της τέχνης είναι διανοητικά διεγερτική, ενθαρρύνει την ανάπτυξη δεξιοτήτων και προωθεί την ομαδική εργασία, χωρίς να επιβάλλει όρια ή να προκαλεί πτώσεις εμπιστοσύνης.

Επενδύστε στην ομάδα σας

Η ομάδα σας είναι κάτι περισσότερο από την καρδιά του μουσείου. Η προσφορά εκπαίδευσης στους υπαλλήλους είναι ένας τρόπος για να επενδύσετε σε αυτήν, που δείχνει τη δέσμευσή σας απέναντί τους και έχει επίσης άμεση σχέση με τον τρόπο λειτουργίας του ιδρύματος.

Δεν υπάρχει υπερβολική ομαδική οικοδόμηση, αλλά υπάρχει η μη επαρκής. Αν οι εκδηλώσεις ομαδικής ανάπτυξης που θα εισάγετε διαρκέσουν μια βδομάδα και στη συνέχεια δεν εφαρμοστεί κάποια ενέργεια ξανά, οι υπάλληλοί σας θα απογοητευθούν. Θα φανεί σαν μια επιφανειακή προσπάθεια να πετύχετε αποτελέσματα, χωρίς να επενδύσετε πραγματικά στην ομάδα.

Μάλιστα, η διατήρηση του πνεύματος συνοχής δε σημαίνει ότι πρέπει να έχετε τακτικές, οργανωμένες δραστηριότητες οικοδόμησης ομάδας. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ενσωματώσετε πρακτικές στο καθημερινό εργασιακό σας περιβάλλον.

Συνολικά, αν παρέχετε στην ομάδα σας ένα ξεκάθαρο στόχο, έχετε τους σωστούς ανθρώπους γύρω από το τραπέζι και επαρκή υποστήριξη για να κάνουν τη δουλειά τους, θα αναπτύξουν μια κοινή νοοτροπία γύρω από το έργο, είτε πρόκειται για ένα μεγάλο έκθεμα, είτε για έναν νέο τρόπο συνεργασίας με την κοινότητα.

Αφήστε ένα σχόλιο...

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Scroll to Top