Διευθυντής μουσείου: Δημιουργώντας ένα κλίμα για νέες ιδέες

Η ιδέα του οραματιστή ηγέτη πολλές φορές παρεξηγείται από συναδέλφους καθώς θεωρούν πως συγκρούεται με την πρακτική διάσταση και τα πραγματικά ζητήματα που καλείται να αντιμετωπίσει ένα πολιτιστικό ίδρυμα. Πως μπορούν να συνδυαστούν το όραμα, η πρόοδος και η αποτελεσματικότητα σε μια χώρα που προχωρά σε θεσμικές αλλαγές;

Τα μουσεία «ελέγχονται» σχετικά με την αποστολή και τον σκοπό τους από τις αντίστοιχες κοινότητές τους. Για να διατηρηθεί η συνάφεια, ο διευθυντής του οργανισμού πρέπει να ανταποκρίνεται στις περίπλοκες ανάγκες του κοινού και των ίδιων των εργαζομένων.

Η ηγεσία ενός οργανισμού σημαίνει δέσμευση και όχι μόνο παρουσίαση της αποστολής

Η ανάληψη εξουσίας σημαίνει και κατανόηση της ευθύνης που φέρει. Οι βασικές εργασίες ενός διευθυντή πρέπει να υποστηρίζουν την αποστολή, να ορίζουν πολιτικές λειτουργίας, να διασφαλίζουν την τήρηση των διατάξεων και του καταστατικού, να σχεδιάζουν τη στρατηγική του ιδρύματος, να εγκρίνουν προϋπολογισμούς, να διενεργούν οικονομικούς ελέγχους και να διασφαλίζουν ότι υπάρχουν επαρκείς πόροι για την προώθηση της αποστολής του μουσείου.

Η επίτευξη των στρατηγικών στόχων δεν προϋποθέτει μόνο τεχνικές δεξιότητες, αλλά και διορατικότητα. Ο διευθυντής πρέπει να είναι σε θέση να αντιστοιχίσει τα σωστά άτομα στις κατάλληλες θέσεις, να αποκαλύψει κρυμμένα ταλέντα και να ενθαρρύνει νέους τρόπους σκέψης.

Η οικοδόμηση μιας συνεκτικής ομάδας με διαφορετικές δεξιότητες, θα συμβάλει στη βιωσιμότητα και ανθεκτικότητα των μουσείων. Στον πυρήνα κάθε διευθυντικής θέσης βρίσκεται η υποστήριξη της αποστολής του μουσείου. Το όραμα, οι ηγετικές δεξιότητες και το κατάλληλο προσωπικό είναι εκείνα που θα διασφαλίσουν την  ευθυγράμμιση με αυτή.

Οι δεξιότητες που υποστηρίζουν το όραμα

Υπάρχει διαφορά μεταξύ της γνώσης και της πρακτικής εφαρμογής αυτής. Είναι πιο σημαντικό τώρα από ποτέ οι ηγέτες των μουσείων να είναι διαισθητικοί, δυναμικοί και ικανοί να διευκολύνουν μια θεσμική ανανέωση. Τώρα που τα μουσεία είναι όλο και πιο ενεργά στις κοινότητές τους, είναι μεγαλύτερη η ανάγκη για διευθυντές με εμπειρία στις δημόσιες σχέσεις, τη διαχείριση επιχειρήσεων, τα οικονομικά και το μάρκετινγκ.

Στη μελέτη της ηγεσίας στα μουσεία, είναι προφανές ότι υπάρχουν πολλές ιδέες για τις ιδιότητες και τις δεξιότητες που πρέπει να διαθέτει ένας αποτελεσματικός διευθυντής. Όπως τα ιδρύματα έχουν μοναδικές ανάγκες και αποστολές, δεν μπορεί να υπάρξει ενιαίο μοντέλο διευθυντή που θα εξυπηρετούσε οποιοδήποτε μουσείο.

Πηγή: Mimi Thian / Unsplash

Οι ιδανικές αξίες της ηγεσίας δεν είναι μετρήσιμες και είναι δύσκολο να εντοπιστούν στη διαδικασία αναζήτησης υποψηφίων. Ως εκ τούτου, οι ιθύνοντες θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να αξιολογήσουν τους υποψηφίους όχι μόνο για τις σπουδές, την εμπειρία, τις συναρπαστικές ιδέες τους για τη θέση, αλλά και για τη δέσμευσή τους στην επίτευξη στόχων. Παράλληλα, οι επαγγελματίες θα πρέπει να αποζητούν έναν αποτελεσματικό ηγέτη που μπορεί να αναπτυχθεί καθώς αποκτά θεσμική γνώση.

Η ηγεσία στους μουσειακούς και ευρύτερους πολιτιστικούς τομείς έχει δει σημαντική πρόοδο μέσω εξειδικευμένων προγραμμάτων. Αλλά αναμφισβήτητα δεν έχει γίνει μεγάλη επένδυση στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων, των γνώσεων και των συμπεριφορών που απαιτούνται για τη δημιουργία νέων επιχειρηματικών μοντέλων ή στην υποστήριξη των ηγετών να λαμβάνουν πολύπλοκες (ή ακόμα και κάποιες βασικές) επιχειρησιακές αποφάσεις.

Σε αυτήν την «εποχή της λιτότητας», με την πίεση να μειωθεί η εξάρτηση από τη δημόσια χρηματοδότηση, οι μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί πρέπει να αναπτύξουν και να επιδείξουν την εμπορική τους οξυδέρκεια και την ικανότητά τους να προσφέρουν με επιτυχία νέα επιχειρηματικά μοντέλα.

Επίσης, η σχέση μεταξύ διευθυντών και προσωπικού είναι σημαντική ιδιαίτερα στο χώρο του μουσείου. Οι διευθυντές έχουν πολλές ευθύνες και προκλήσεις όταν ηγούνται ενός μουσείου. Δημιουργώντας ένα όραμα το οποίο είναι πρακτικά εφαρμόσιμο και τα δύο μέρη θα είναι σε θέση να δημιουργήσουν μια ισχυρή οργάνωση που θα διευκολύνει την εκτέλεση των εργασιών μακροπρόθεσμα.

Οι διευθυντές του μουσείου σε κάθε επίπεδο θα πρέπει να μπορούν να λειτουργούν τόσο ως ηγέτες όσο και ως μέντορες. Όταν οι επαγγελματίες του μουσείου μαθαίνουν ο ένας από τον άλλο, οι δεσμοί μεταξύ τους όχι μόνο ενισχύονται, αλλά θα μπορούν επίσης να διατηρήσουν και να ενισχύσουν τη μελλοντική ηγεσία των μουσείων.

Μοιραστείτε την εμπειρία σας με τους συναδέλφους σας!

Ποια είναι άποψή σας για την ηγεσία στα μουσεία;

Μήπως το όραμα είναι αυτό που παρακινεί την αποτελεσματικότητα;

Πως η πρότερη εμπειρία σας ως επαγγελματίας μουσείου σας βοήθησε στην διευθυντική θέση;

Πώς έχετε χρησιμοποιήσει τις ηγετικές σας ικανότητες στις καθημερινές προκλήσεις της δουλειάς;

Αφήστε ένα σχόλιο...

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Scroll to Top