Διασκεδαστικές δραστηριότητες για να απολαύσουν οι ασκούμενοι την πρακτική άσκηση στο μουσείο

Η πρακτική άσκηση σε έναν πολιτιστικό χώρο μπορεί να είναι μια εκπαιδευτική, αλλά και διασκεδαστική εμπειρία, μέσα από τη συμμετοχή σε ειδικά σχεδιασμένες δραστηριότητες, εκδηλώσεις και παιχνίδια. Παραδείγματα περιλαμβάνουν κιτ καλωσορίσματος, συμβουλευτική και ευκαιρίες δικτύωσης.

Οι πρακτικές είναι προγράμματα όπου οι φοιτητές όλων των βαθμίδων μπορούν να εργαστούν για να αποκτήσουν εμπειρία στους τομείς ενδιαφέροντός τους. Επικεντρώνονται στο να δώσουν στους συμμετέχοντες μια γεύση της πραγματικής εργασίας.

Οι πρακτικές παρέχουν στους φοιτητές τριβή με τον χώρο εργασίας καθώς και ευκαιρίες εξέλιξης σταδιοδρομίας σε ένα ασφαλές περιβάλλον, χωρίς πραγματικές επιπτώσεις, όπως η απόλυση.

Η δικτύωση είναι ακόμη ένα σημαντικό μέρος της πρακτικής άσκησης. Η δημιουργία δραστηριοτήτων για τους ασκούμενους έχει πολλαπλά οφέλη τόσο για τους ίδιους όσο και για τον οργανισμό που τους απασχολεί.

Πώς μπορείτε να επιτύχετε μια καλή πρακτική άσκηση;

Η δημιουργία ενός επιτυχημένου προγράμματος πρακτικής άσκησης έχει να κάνει με την παρακίνηση και την έμπνευση των ασκουμένων σας. Ο καλύτερος τρόπος για να το καταφέρετε είναι να κάνετε δράσεις που εστιάζουν στην εξέλιξη της σταδιοδρομίας τους, στην κοινωνικοποίηση και τη δημιουργία υγιούς νοοτροπίας που ισορροπεί την επαγγελματική και την προσωπική ζωή.

Ο σκοπός αυτών των δραστηριοτήτων είναι να δείξουν στους ασκούμενους τη θετική στάση και τη φιλοξενία του μουσείου σας. Ακολουθούν μερικές ιδέες για να υιοθετήσετε και να εμπνεύσετε τους ασκούμενους σας.

1. Κιτ καλωσορίσματος

Αν θέλετε να ενθουσιαστούν οι ασκούμενοι σας από την πρώτη τους μέρα εργασίας, τότε σας προτείνουμε να φτιάξετε ένα κιτ καλωσορίσματος. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει διασκεδαστικά και χρήσιμα αντικείμενα, όπως μπλουζάκια, είδη γραφείου ή άλλα αντικείμενα από το πωλητήριο σας. Μπορείτε να τα κάνετε προσωπικά, τυπώνοντας το όνομά τους πάνω σε αυτά.

Αν δε διαθέτετε πωλητήριο ή αν θέλετε να εξελίξετε αυτό το κιτ, δημιουργήστε ένα “join the team” κιτ. Ένας ασκούμενος είναι δύσκολο να βρει διαθέσιμη κούπα καφέ. Μπορείτε να του την κάνετε δώρο μαζί με ένα σημειωματάριο για τις συναντήσεις σας.

Συνιστούμε επίσης να ζητήσετε από τον Διευθυντή ή κάποιο άλλο ανώτερο στέλεχος να γράψει μια επιστολή καλωσορίσματος στους ασκούμενους. Φροντίστε να συμπεριλάβετε αυτό το προσωπικό μήνυμα στο κιτ για να τους κάνετε να νιώσουν ευπρόσδεκτοι.

2. Breakfast Club

Όταν κάποιος ξεκινά να εργάζεται στο μουσείο στο πλαίσιο της πρακτικής, συνήθως, χάνει την επαφή με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες του προγράμματος. Φροντίστε να διενεργείτε συναντήσεις για καφέ μία ή δύο φορές την εβδομάδα μισή ώρα πριν την έναρξη του ωραρίου τους.

Ενθαρρύνετέ τους να συνομιλήσουν για την καθημερινότητά τους εκτός μουσείου και να μην αναλωθούν σε συζητήσεις για τη δουλειά. Αυτή η δραστηριότητα στοχεύει στο να δώσει στους ασκούμενους την ευκαιρία να συνδεθούν μεταξύ τους.

3. StrengthsFinder τεστ

Το StrengthsFinder είναι ένα τεστ που μετρά τα δυνατά σημεία σε συναισθηματικό, γνωστικό και κοινωνικό επίπεδο. Παράλληλα, αποτελεί ένα εργαλείο εξέλιξης σταδιοδρομίας. Η βασική έκδοση είναι δωρεάν.

Αρχικά ζητήστε από τους ασκούμενους να κάνουν το τεστ μεμονωμένα και όχι ομαδικά. Στη συνέχεια, οργανώστε μια συνάντηση για να συζητήσετε τα αποτελέσματα.

Το να λάβουν οι ασκούμενοι αυτή την αξιολόγηση μπορεί να τους βοηθήσει να ανακαλύψουν τις δυνάμεις και τις αδυναμίες τους. Η δραστηριότητα StrengthsFinder είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε μια συζήτηση σχετικά με τη σταδιοδρομίας και τους μελλοντικούς στόχους τους.

Jordan Encarnacao on Unsplash

4. Παρουσίαση καριέρας

Για να οργανώσετε μια παρουσίαση καριέρας, προσκαλέστε υπαλλήλους πλήρους απασχόλησης από διαφορετικά τμήματα. Κάθε παρουσίαση θα πρέπει να παρέχει μια επισκόπηση του τμήματος, τα πιο επιτυχημένα έργα και τις βασικές δεξιότητες που απαιτούνται για τον ρόλο.

Αυτή η δράση μπορεί να ενθαρρύνει τους φοιτητές της πρακτικής να εξερευνήσουν διαφορετικά τμήματα και μονοπάτια σταδιοδρομίας, όπως το μάρκετινγκ, η τεχνολογία και η συντήρηση. Στο τέλος της εκδήλωσης δημιουργήστε χώρους για σύντομες συναντήσεις δικτύωσης. Σε αυτές οι φοιτητές θα μπορούν να θέσουν ερωτήσεις και να έχουν μια διαπροσωπική επαφή με τους υπαλλήλους.

5. Κύκλος μάθησης

Ένας κύκλος μάθησης είναι ένας ελκυστικός τρόπος για τους ασκούμενους να μαθαίνουν ο ένας από τον άλλον. Επίσης, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενθαρρύνετε την ανάπτυξη δεξιοτήτων, τον καθορισμό στόχων και την ανάπτυξη σταδιοδρομίας.

Για να φιλοξενήσετε έναν κύκλο μάθησης, ζητήστε από κάθε ασκούμενο να επιλέξει ένα θέμα που σχετίζεται με την καριέρα, όπως σύνταξη βιογραφικού, προετοιμασία συνέντευξης ή στρατηγικές προσωπικού branding. Στη συνέχεια, ζητήστε από τους συμμετέχοντες να ετοιμάσουν μια παρουσίαση διάρκειας δύο έως πέντε λεπτών για το θέμα τους.

Φροντίστε να ενθαρρύνετε τους ασκούμενους να επιλέξουν ένα θέμα για το οποίο είναι παθιασμένοι, ώστε να μπορούν να μεταδώσουν στους συνομηλίκους τους τη σημασία του.

6. Παιχνίδι ερωτήσεων

Αν ψάχνετε για ομαδικά παιχνίδια, τότε σας προτείνουμε τον γύρο των ερωτήσεων. Ο σκοπός αυτού του παιχνιδιού είναι οι ασκούμενοι να κάνουν ερωτήσεις ο ένας στον άλλον για να γνωριστούν καλύτερα.

Για να ξεκινήσετε το παιχνίδι, ζητήστε από κάποιον να κάνει μια ερώτηση σε έναν συνάδελφο της επιλογής του. Αφού απαντήσει στην ερώτηση, ζητήστε από αυτόν τον υπάλληλο να επιλέξει έναν διαφορετικό ασκούμενο για να απαντήσει σε μια ερώτηση. Συνεχίστε αυτόν τον κύκλο έως ότου όλοι οι ασκούμενοι να έχουν κάνει και απαντήσει τουλάχιστον μία ερώτηση.

Μερικές ερωτήσεις θα μπορούσαν να είναι:

  • Ποιους στόχους ελπίζετε να επιτύχετε κατά τη διάρκεια της πρακτικής σας άσκησης;
  • Ποια είναι η καλύτερη συμβουλή σταδιοδρομίας που έχετε λάβει ποτέ;
  • Μοιραστείτε κάτι για το οποίο είστε περήφανοι που επιτύχατε;
  • Ποια είναι τα πάθη, τα ενδιαφέροντα και τα χόμπι σας εκτός δουλειάς;
  • Ποιο είναι το κρυφό σας ταλέντο;
  • Ποιος είναι ο απώτερος στόχος της καριέρας σας;

7. Museum Dragons’ Den

Αυτή είναι μια διασκεδαστική δραστηριότητα που επιτρέπει στους συμμετέχοντες να δοκιμάσουν την επιχειρηματική τους οξυδέρκεια. Σκοπός αυτής της δραστηριότητας είναι οι ασκούμενοι να προτείνουν καινοτόμες ιδέες στον πολιτιστικό κλάδο.

Μπορείτε να φιλοξενήσετε αυτήν τη δραστηριότητα επιλέγοντας τρεις έως πέντε προϊσταμένους ή ένα διευθυντικό στέλεχος που θα ενεργούν ως «δράκοι». Παριστάνοντας τους κριτές, θα διενεργούν ερωτήσεις και θα μοιράζονται γνώσεις για τη βελτιστοποίηση της ιδέας. Φροντίστε να ενθαρρύνετε τους ασκούμενους να μοιράζονται ιδέες σχετικές με το τμήμα.

8. Αποχαιρετιστήριο πάρτι

Μια από τις καλύτερες ιδέες είναι μια αποχαιρετιστήρια εκδήλωση προς τιμήν των συμμετεχόντων στην πρακτική άσκηση. Δημιουργήσετε μια συλλογή με φωτογραφίες και βίντεο που τους απαθανατίζουν καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος. Θυμηθείτε να τους ευχαριστήσετε για τη σκληρή δουλειά τους και να τους ευχηθείτε καλή επιτυχία στις μελλοντικές τους συνεργασίες.

Τέλος, το να θέτετε ξεκάθαρες προσδοκίες και στόχους από την αρχή του προγράμματος είναι πολύ σημαντικό. Προτείνουμε, επίσης, να έχετε συχνή επικοινωνία με τους ασκούμενους καθ’ όλη τη διάρκεια της πρακτικής τους για να βεβαιωθείτε ότι βρίσκονται στο δρόμο προς την επιτυχία.

Αφήστε ένα σχόλιο...

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Scroll to Top