25 Μαΐου: Η επικοινωνιακή πολιτική ως αναγκαιότητα για την ανάδειξη των συλλογών των πολιτισμικών οργανισμών

Ανταποδίδοντας την αφοσίωσή σας στο Museal Blog, ξεκινάμε μια σειρά αποκλειστικών ομιλιών με σημαντικές προσωπικότητες του χώρου, για να ενθαρρύνουμε το διάλογο γύρω από θέματα που μας απασχολούν ως επαγγελματίες πολιτισμού.

🗓 Το Σάββατο, 25 Μαΐου, στις 6.00 μ.μ., προσκαλούμε τους λάτρεις των μουσείων και της πολιτιστικής κληρονομιάς για να εξερευνήσουμε τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που αντιμετωπίζουν οι πολιτιστικοί οργανισμοί στην ανάδειξη των συλλογών τους. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα διαδικτυακά, για να μπορέσουν να συμμετέχουν φίλοι από όλο τον κόσμο και η συμμετοχή είναι εντελώς δωρεάν! Απαιτείται δήλωση συμμετοχής.

Ποιες προκλήσεις αντιμετωπίζουν οι πολιτιστικοί οργανισμοί στην ανάδειξη των συλλογών τους και ποια μέσα χρησιμοποιούνται; Τι προσόντα επιβάλλεται να κατέχει ένας πολιτισμικός διαχειριστής; Με ποιους τρόπους θα αντιμετωπίσει τις νέες επικοινωνιακές ανάγκες που προκύπτουν; Γιατί θα πρέπει να ακολουθήσει τις κοινωνικές οικονομικές και τεχνολογικές εξελίξεις; Δίνονται ευκαιρίες σήμερα στους ανθρώπους που ασχολούνται με τον πολιτισμό να εφαρμόσουν τις γνώσεις τους; Ποιες απειλές δέχεται το επάγγελμα; Αυτά είναι ορισμένα από τα θέματα που θα αναπτυχθούν στην πρώτη ομιλία του κύκλου του Museal Blog.

Λίγα λόγια για την ομιλήτρια 🎤

Η Ιωάννα Καγκάνη είναι απόφοιτος της Σχολής Διοίκησης Οικονομίας Τμήμα Βιβλιοθηκονομίας του ΤΕΙ Αθήνας και έχει αποκτήσει MSc στην Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων του ΕΑΠ. Έχει πλούσια εργασιακή εμπειρία στην οργάνωση κα διοίκηση βιβλιοθηκών και αρχείων και έχει συμμετάσχει σε πλήθος σεμιναρίων και συνεδρίων.

Αφήστε ένα σχόλιο...

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Scroll to Top