8 Ιουνίου: Η ψηφιακή αφήγηση ως μέσο προώθησης και εξωστρέφειας ενός μουσείου

Ανταποδίδοντας την αφοσίωσή σας στο Museal Blog, ξεκινάμε μια σειρά αποκλειστικών ομιλιών με σημαντικές προσωπικότητες του χώρου, για να ενθαρρύνουμε το διάλογο γύρω από θέματα που μας απασχολούν ως επαγγελματίες πολιτισμού.

🗓 Το Σάββατο, 8 Ιουνίου, στις 6.00 μ.μ., προσκαλούμε τους λάτρεις των μουσείων και της πολιτιστικής παραγωγής να συμμετάσχουν σε μια διαδραστική διαδικτυακή εκδήλωση-εργαστήριο. Ο ομιλητής Άγγελος Κωσταράς, θα μας εισάγει στις θεωρητικές αρχές δημιουργίας ενός ψηφιακού βίντεο και θα μιλήσει για τους τρόπους αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα διαδικτυακά, για να μπορέσουν να συμμετέχουν φίλοι από όλο τον κόσμο και η συμμετοχή είναι εντελώς δωρεάν! Απαιτείται δήλωση συμμετοχής.

Η ομιλία αυτή λαμβάνει τη δομή ενός workshop! Ο ομιλητής μας θα μας εισάγει στις θεωρητικές αρχές δημιουργίας ενός ψηφιακού βίντεο, ενώ στη συνέχεια θα μας μιλήσει για τρόπους αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών. Μέσα από τη διαδραστική αυτή συνάντηση θα μάθουμε ποια είναι τα διαθέσιμα ψηφιακά εργαλεία και πως μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε, ώστε να δημιουργούμε πρωτότυπες εμπειρίες, με εφαρμογή στον πολιτισμό. Σε αυτό το πλαίσιο, θα γίνει εισαγωγή σε τεχνικές μοντάζ και τα διαφορετικά αποτελέσματα που έχουν.

Λίγα λόγια για τον ομιλητή 🎤

Ο Άγγελος Κωσταράς είναι απόφοιτος του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου, του ΠΜΣ «Ιστορική Έρευνα, Διδακτική και Νέες Τεχνολογίας» του Ιονίου Πανεπιστημίου, του Ειδικού Προγράμματος Πιστοποίησης Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας. Είναι υποψήφιος διδάκτορας Σύγχρονης Ιστορίας στο Τμήμα Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Είναι διευθυντής σπουδών της SiLICON Urban Ecosystem. Έχει υπηρετήσει ως πιστοποιημένος εκπαιδευτής ενηλίκων σε Δ.Ι.Ε.Κ., δημόσια και ιδιωτικά Κ.Δ.Β.Μ. – Κ.Ε.Κ. είναι επιστημονικός συνεργάτης του ΠΜΣ «Ιστορική Έρευνα, Διδακτική και Νέες Τεχνολογίας» με διδακτικό έργο στο «Εργαστήριο τεχνικής υποστήριξης και μοντάζ» και πανεπιστημιακός υπότροφος του Τμήματος Ιστορίας του Ι.Π. με διδακτικό έργο στο επιστημονικό πεδίο «Αξιοποίηση τεχνολογικών εργαλείων στη διδασκαλία της Ιστορίας». Είναι δημιουργός ντοκιμαντέρ στο πλαίσιο της ακαδημαϊκής έρευνας και έχει συμμετοχή σε συνέδρια και κριτικές επιτροπές. Παράλληλα διατηρεί δημιουργική συνεργασία με τον Θεόδωρο Παπαγιάννη, ομότιμο Καθηγητή ΑΣΚΤ – γλύπτη και το ομώνυμο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

Σημαντικές πληροφορίες για την εκδήλωση:

📌 Δωρεάν συμμετοχή

📅 Σάββατο, 08 Ιουνίου, 6.00 μ.μ.

🤓 Εξ αποστάσεως παρακολούθηση👉 Απαραίτητη δήλωση συμμετοχής

👉 Απαραίτητη δήλωση συμμετοχής: 

Αφήστε ένα σχόλιο...

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Scroll to Top