15 Ιουνίου: Σχεδιασμός ψηφιακών εμπειριών: Το παράδειγμα του Μουσείου Κοτσανά

Ανταποδίδοντας την αφοσίωσή σας στο Museal Blog, ξεκινάμε μια σειρά αποκλειστικών ομιλιών με σημαντικές προσωπικότητες του χώρου, για να ενθαρρύνουμε το διάλογο γύρω από θέματα που μας απασχολούν ως επαγγελματίες πολιτισμού.

🗓 Το Σάββατο, 15 Ιουνίου, στις 6.00 μ.μ., κλείνουμε τη σειρά ομιλιών του Museal Blog, με την ομιλία της Τίνας Βαρελά, η οποία θα μας παρουσιάσει τις ψηφιακές ξεναγήσεις, δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα που έχει δημιουργήσει για μικρούς και μεγάλους το Μουσείο Κοτσανά. Μέσα από τη διαδραστική αυτή συνάντηση θα μάθουμε πώς διαθέσιμα ψηφιακά εργαλεία δημιουργούν πρωτότυπες εμπειρίες, επιτρέποντας την ένταξη όσων επιθυμούν ή δεν έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τους χώρους του μουσείου, να γνωρίσουν τις απαρχές της αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας, μέσα από τα διαδραστικά εκθέματα που έχει δημιουργήσει ο ιδρυτής του.

Λίγα λόγια για την ομιλήτρια 

Η Τίνα Βαρελά αποφοίτησε από το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ το 2006. Στη συνέχεια, παρακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με κατεύθυνση Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης, ενώ ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Πολιτισμική Πληροφορική και Επικοινωνία», με κατεύθυνση Μουσειολογία. Μέχρι το 2015 εργάστηκε ως Ιστορικός σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα, ενώ από το 2017 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων στο Μουσείο Κοτσανά.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα διαδικτυακά, για να μπορέσουν να συμμετέχουν φίλοι από όλο τον κόσμο και η συμμετοχή είναι εντελώς δωρεάν! Απαιτείται δήλωση συμμετοχής.

Σημαντικές πληροφορίες για την εκδήλωση:

📌 Δωρεάν συμμετοχή

📅 Σάββατο, 15 Ιουνίου, 6.00 μ.μ.

🤓 Εξ αποστάσεως παρακολούθηση

👉 Απαραίτητη δήλωση συμμετοχής: 

Αφήστε ένα σχόλιο...

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Scroll to Top