13 online περιηγήσεις σε μουσεία, μνημεία και αξιοθέατα του κόσμου

Οι δωρεάν διαδικτυακές περιηγήσεις είναι το εισιτήριό σας για να γνωρίσετε τον κόσμο από την άνεση του σπιτιού σας, μόνοι ή με παρέα. Ακολουθεί η λίστα με τις καλύτερες διαδικτυακές περιηγήσεις που μπορείτε να κάνετε.

Τι είναι και πώς κάνετε μια διαδικτυακή περιήγηση;

Οι διαδικτυακές περιηγήσεις είναι ένας συνδυασμός βίντεο και στατικών εικόνων που προσομοιώνουν την τοποθεσία, μέσω μιας ρύθμισης και επιτρέπουν στους εικονικούς επισκέπτες να εξερευνούν διάσημα μέρη. Παραδείγματα περιλαμβάνουν επισκέψεις σε πόλεις, μουσεία, γκαλερί τέχνης και ζωολογικούς κήπους.

Σκοπός αυτών των δραστηριοτήτων είναι να προσφέρουν ψυχαγωγία και να εκπαιδεύσουν το κοινό από την άνεση του σπιτιού του. Επιπλέον, οι ξεναγήσεις επιτρέπουν τη συμμετοχή ομάδων, προσφέροντας συνεργατικές και διαδραστικές εμπειρίες.

Μπορείτε να κάνετε μια διαδικτυακή περιήγηση χρησιμοποιώντας λογισμικό ιστού και διαδικτυακές πλατφόρμες, όπως το Google Street View. Το Zoom είναι, επίσης, μία από τις καλύτερες εφαρμογές για διαδικτυακές ομαδικές περιηγήσεις.

Διαδικτυακές ξεναγήσεις σε μουσεία

Οι διαδικτυακές ή εικονικές περιηγήσεις είναι ιδανική επιλογή για την εξερεύνηση μουσείων από όλο τον κόσμο. Αυτές οι περιηγήσεις βοηθούν τους λάτρεις των μουσείων να μάθουν για την ιστορία και τον πολιτισμό διαφορετικών χωρών. Εδώ είναι μερικά μουσεία που μπορείτε να επισκεφτείτε εικονικά.

Πηγή: Egor Myznik / Unsplash

1. Τα Μουσεία του Βατικανού

Τα Μουσεία του Βατικανού, που βρίσκονται στη μικρότερη χώρα του κόσμου, είναι μια σειρά από μουσεία που προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία στους εικονικούς επισκέπτες. Αυτές οι τοποθεσίες παρουσιάζουν παγκοσμίου φήμης έργα τέχνης, όπως η Βασιλική του Αγίου Πέτρου και η Καπέλα Σιξτίνα. Τα μουσεία φημίζονται, επίσης, για το ότι φιλοξενούν διάφορα αρχαιολογικά κειμήλια και ιστορικά γλυπτά.

Επισκεφτείτε: Μουσεία Βατικανού

2. Το Μουσείο Εθνικού Παλατιού και η Απαγορευμένη Πόλη

Στην καρδιά του Πεκίνου βρίσκεται το Μουσείο Εθνικού Παλατιού, το οποίο φιλοξενεί τέχνη πολλών αιώνων. Μπορείτε να βρείτε, μεταξύ άλλων, περισσότερους από 700 πίνακες ζωγραφικής και περίπλοκα κομμάτια καλλιγραφίας.

Η Απαγορευμένη Πόλη είναι ένα συγκρότημα από διαφορετικά παλάτια, που περιβάλλουν το κτήριο του μουσείου. Το ομώνυμο μουσείο, είναι ένας χώρος έργων τέχνης εξαίσιας ιστορικής μεγαλοπρέπειας.

Η πόλη αρχικά χρησίμευε ως πολιτικό κέντρο και δεν επιτρεπόταν η είσοδος απλών ανθρώπων για λόγους ασφαλείας. Ωστόσο, το 1952 η Απαγορευμένη Πόλη μετατράπηκε σε μουσείο, με σπάνιους θησαυρούς και κινεζική αρχιτεκτονική.

Οι εικονικοί επισκέπτες μπορούν να ρίξουν μια κοντινή ματιά στο εσωτερικό και να «περπατήσουν» στις εξωτερικές αυλές του χώρου.

Επισκεφθείτε το Μουσείο του Εθνικού Παλατιού και την Απαγορευμένη Πόλη.

3. The Metropolitan Museum of Art

Το Metropolitan Museum of Art είναι το μεγαλύτερο μουσείο στις ΗΠΑ. Παράλληλα, είναι το «σπίτι» του Met Gala, η δημοτικότητα του οποίου έχει προσελκύσει επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Αυτό το μουσείο είναι το πιο επισκέψιμο αξιοθέατο στη Νέα Υόρκη.

Επισκεφτείτε τοΜητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης.

4. Μουσείο Βαν Γκογκ

Αυτό το σύγχρονο μουσείο στο Άμστερνταμ είναι μια ωδή στον μεγάλο ζωγράφο Βίνσεντ βαν Γκογκ. Η συλλογή με περισσότερα από 500 σχέδια και 200 πίνακες ζωγραφικής καθιστά το μουσείο ένα από τα 25 διασημότερα στον κόσμο.

Επίσης, μπορείτε να ρίξετε μια κοντινή ματιά στα σχέδια, τους πίνακες, τα γράμματα και τα έργα τέχνης των συγχρόνων του βαν Γκογκ. Αυτό το μουσείο είναι μια εξαιρετική απόδραση.

Επισκεφτείτε τοΜουσείο Βαν Γκογκ.

Διαδικτυακές περιηγήσεις σε διάσημα μέρη

Οι διαδικτυακές περιηγήσεις σε διάσημα μέρη σε όλο τον κόσμο είναι καθοριστικές για τη γνωριμία με διαφορετικούς πολιτισμούς.

Πηγή: Jim Niakaris / Unsplash

5. Stonehenge

Το Stonehenge στο Wiltshire του Ηνωμένου Βασιλείου είναι μια προϊστορική τοποθεσία, που χρονολογείται πριν από 5.000 χρόνια. Το δαχτυλίδι από όρθιες πέτρες χρησιμοποιήθηκε αρχικά για αποτέφρωση γύρω στο 2500 π.Χ. Τώρα, αυτή η τοποθεσία είναι ένα διάσημο τουριστικό σημείο.

Ο ιστότοπος του Stonehenge προσφέρει μια εικονική περιήγηση 360 μοιρών στο εσωτερικό του πέτρινου κύκλου και τη διαδικασία ανασκαφής και συντήρησης του. Ένα άλλο εξαιρετικό χαρακτηριστικό που προσφέρει ο ιστότοπος είναι η λειτουργία Skyscape, η οποία επιτρέπει στους επισκέπτες να μάθουν για την ευθυγράμμιση του ήλιου και την ουράνια κίνηση πάνω από το Stonehenge.

Επισκεφθείτε το Stonehenge

6. Πυραμίδες της Γκίζας, Αίγυπτος

Οι Μεγάλες Πυραμίδες της Γκίζας είναι το τελευταίο αρχαίο θαύμα του κόσμου, που στέκεται για περισσότερα από 4.500 χρόνια. Οι Πυραμίδες της Γκίζας βρίσκονται στην άκρη μιας αιγυπτιακής ερήμου κοντά στο σύγχρονο Κάιρο.

Μπορείτε να περιηγηθείτε εικονικά στις αρχαίες κατασκευές, οι οποίες περιλαμβάνουν τη Μεγάλη Πυραμίδα, τη Μεγάλη Σφίγγα και την Πυραμίδα του Khafre. Εξερευνήστε τες εικονικά και προσπαθήστε να κατανοήσετε τις μυστηριώδεις πυραμίδες.

Επισκεφθείτε τις Πυραμίδες της Γκίζας.

7. Machu Picchu

Το Machu Picchu είναι μια συναρπαστική ακρόπολη των Ίνκας με θέα που κόβει την ανάσα. Το όμορφο φρούριο απλώνεται σε 115 τετραγωνικά μίλια στην καρδιά του Περού. Η γραφική θέα, οι καταπράσινες ζούγκλες και τα εκπληκτικά τοπία εμπνέουν τους τουρίστες να επισκεφθούν αυτό το μέρος τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους.

Μπορείτε να κάνετε μια εικονική περιήγηση 360 μοιρών για να μάθετε για την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και τα πανοράματα που κόβουν την ανάσα.

Επισκεφτείτε τοMachu Picchu.

8. Βόρειο Σέλας

Όταν ο αρκτικός αέρας χτυπά ζεστό αέρα, λαμβάνει χώρα ένα μαγικό θέαμα! Η εμπειρία του Βόρειου Σέλας είναι μια περιπέτεια που αξίζει να ζήσετε. Το aurora borealis είναι τόσο όμορφο όσο και το όνομά του. Ο μπλε και πράσινος νυχτερινός ουρανός στον ορίζοντα αιχμαλωτίζει τους θεατές.

Επισκεφτείτε το Βόρειο Σέλας.

9. Ακρόπολη

Μπορείτε να εξερευνήσετε τα μνημεία της Ακρόπολης και να δείτε ορόσημα, όπως ο Ναός της Αθηνάς Νίκης, το Μνημείο του Αγρίππα και ο παγκοσμίως διάσημος Παρθενώνας. Το εκπληκτική θέα πάνω από την πόλη της Αθήνας προσθέτει στην ομορφιά αυτών των τοποθεσιών.

Επισκεφτείτε την Ακρόπολη.

10. Γέφυρα Golden Gate, Σαν Φρανσίσκο

Επωφεληθείτε από ένα ηλιόλουστο απόγευμα για να διασχίσετε τη γέφυρα Golden Gate στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια. Το 1937, όταν κατασκευάστηκε αυτή η κρεμαστή γέφυρα- ορόσημο, έθεσε νέα παγκόσμια ρεκόρ για το μήκος και το ύψος.

Επισκεφτείτε την Golden Gate Bridge.

Διαδικτυακές ξεναγήσεις σε γκαλερί τέχνης

Οι διαδικτυακές περιηγήσεις σε γκαλερί τέχνης είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εξερευνήσετε διάσημους καλλιτέχνες και τα έργα τους. Εδώ είναι μερικές φανταστικές γκαλερί σε όλο τον κόσμο για να απολαύσετε μόνοι ή με τους φίλους σας, χωρίς να βγείτε από το σπίτι.

Πηγή: Reno Laithienne / Unsplash

11. Εθνική Πινακοθήκη, Λονδίνο

Η Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου εκθέτει έργα τέχνης από τη συλλογή της με 2.300 έργα. Επιπλέον, προσφέρει ξεναγήσεις με έργα τέχνης από τον 13ο έως τα μέσα του 20ού αιώνα.

Η Εθνική Πινακοθήκη διαθέτει εκτενείς εικονικές περιηγήσεις με έναν εικονικό ξεναγό στην κύρια αίθουσα. Μπορείτε να εξερευνήσετε την πτέρυγα Sainsbury και την κεντρική αίθουσα, κάνοντας κλικ στους πίνακες που θέλετε να δείτε.

Επισκεφθείτε την Εθνική Πινακοθήκη.

12. Rijksmuseum, Άμστερνταμ

Ένα από τα καλύτερα μουσεία του Άμστερνταμ, το Rijksmuseum, αφηγείται τις ιστορίες της ολλανδικής τέχνης και συναφών ιστορικών γεγονότων. Η γκαλερί προσφέρει μια εικονική περιήγηση στις εκθέσεις, στις οποίες παρουσιάζονται έργα που χρονολογούνται από τον Μεσαίωνα. Υπάρχουν πάνω από 80 γκαλερί γεμάτες με ιστορικά έργα τέχνης που μπορείτε να εξερευνήσετε.

Επισκεφτείτε το Rijksmuseum.

13. Μουσείο Guggenheim, Νέα Υόρκη

Το γνωστό μουσείο Guggenheim θεωρείται εθνικό ιστορικό ορόσημο και είναι διάσημο για περισσότερους από έναν λόγους. Το κτήριο, το οποίο σπειροειδώς κατηφορίζει, είναι αρκετό για να προσελκύσει τους επισκέπτες. Ωστόσο, η εικονική περιήγηση στα διάσημα έργα που εκτίθενται εμπλουτίζει την εμπειρία.

Επισκεφτείτε το Μουσείο Guggenheim.

Στις μέρες μας, που το κόστος ενός ταξιδιού έχει αυξηθεί αλλά και οι συνθήκες συχνά δεν μας το επιτρέπουν, η ευκολία μιας εικονικής περιήγησης είναι πολύ σημαντική. Περιηγηθείτε στα παραπάνω σημεία πολιτισμού και πείτε μας τη γνώμη σας. Αξίζει να τα επισκεφτείς έστω και εικονικά; Μήπως η διαδικτυακή περιήγηση στερεί σημαντικό μέρος της εμπειρίας;

Αφήστε ένα σχόλιο...

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Scroll to Top